Køberrådgivning - Fuld pakke og Fast Pris

Køberrådgivning inkluderer:

Når du vælger at få en køberrådgiver til at rådgive dig, kan du forvente hjælp til at besvare spørgsmål. Men der er også nogle helt faste punkter, som bør være en del af den køberrådgivning, du modtager:

  • Undersøgelse af boligens stand. Hvis du køber hus eller sommerhus, får du udleveret en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Tilstandsrapporten beskriver ejendommens stand og eventuelle fejl eller skader. Det samme gør elinstallationsrapporten – bare i forhold til ejendommens installationer. Men tilstandsrapporten giver også en række andre nyttige oplysninger, eksempelvis om boligens areal svarer til det antal m2, der står i BBR, om der er arealer, der ikke er besigtiget af den byggesagkyndige, sælgers oplysninger om ejendommen og meget andet. Men det er svært for de fleste at vurdere, hvad de enkelte oplysninger betyder. Både praktisk, og ikke mindst juridisk.

 

Brug din køberrådgiver eller en byggesagkyndig til at gennemgå boligen fysisk, så du ved, hvad du køber – før dit boligkøb er bindende. Og er der bemærkninger på elinstallationsrapporten, kan en elektriker hjælpe dig med at vurdere disse. De juridiske konsekvenser af bemærkninger i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten kan din rådgiver forklare dig.

  • Gennemgang af dokumenter. Når du har en køberrådgiver, får du hjælp til at gennemgå de forskellige dokumenter, der er i forbindelse med handelen. En køberrådgiver ved præcist, hvad der er normalt og uden risiko for dig som køber – samt hvilke oplysninger eller situationer, du som boligkøber, skal være ekstra opmærksom på. En erfaren køberrådgiver vil også opdage, hvis der mangler dokumenter eller oplysninger, som normalt gives i en ejendomshandel.

 

Efter gennemgangen af dokumenterne og mødet med dig, er konklusionen ofte, at køberrådgiveren skal kontakte mægler. Enten fordi I har spørgsmål, der ikke er belyst, fordi vilkårene ikke er rimelige for dig, eller andre forhold.

Køberrådgiverens erfaring og faglige indsigt giver dig tryghed; Når mødet er slut ved du, hvilken bolig du køber, og hvilke omkostninger og risici der er.

 

  • Hjælp til gennemgang af købsaftalen. Ejendomsmægler er som tidligere nævnt, alene sælgers mand. Mægler har derfor udarbejdet købsaftalen, så vilkårene er bedst for sælger – og er ofte ikke helt rimelige for køber. Din køberrådgiver vil derfor forsøge at få ændret vilkårene, og stille krav, så de også er rimelige for dig.

 

  • Berigtigelse af handlen: Den, der berigtiger handlen har ansvar for, at handlen bliver gennemført, som aftalt i købsaftalen. Det betyder blandt andet, at skødet bliver tinglyst i dit navn, og at sælgers lån bliver aflyst i tingbogen. Derudover bliver der lavet en refusionsopgørelse, som er en form for regnskab mellem sælger og dig. I regnskabet indgår typisk ejendomsskat, beholdning af olie/træpiller, brænde, kontingent til grundejerforening, fællesudgifter m.v. Endelig sørger berigtiger for, at sælger først får udbetalt købesummen, når alt er på plads.

Køberrådgivning inkluderer IKKE:

  • Forhandling af pris og vilkår. Det kan være skræmmende selv at skulle forhandle pris på boligen. Og særligt, hvis der er en erfaren ejendomsmægler på sælgers side. En køberrådgiver har også erfaring indenfor forhandling. Og mange har tidligere været ejendomsmæglere, og ved derfor, hvilke forhandlingsmuligheder der er. Samtidig har en professionel part ingen følelser involveret.  Det kan være medvirkende til, at køberrådgiveren ofte kan forhandle en bedre pris og nogle bedre vilkår på plads, end du kan som køber.

 

  • Udsøgning af udvalgte emner og udvælgelse af ejendommen. Dette kan i nogle tilfælde også gælde boliger som endnu ikke er kommet til salg og som figurere som skuffesager hos ejendomsmæglerne.

 

Kontakt med en køberrådgiver